FREE DELIVERY WITHIN GERMANY

WORLDWIDE SHIPPING

“Have you ever thought about your life, as the one and only paradise?” (Pély Barna)

Tegnap Joshua felvette a “Love is our aeroplane” című új albumát.

Ennek az felvételnek hosszú története van, sok heggyel és völggyel. Fél éve kezdődött egy budapesti kirándulással. Itt eltöltöttünk néhány napot Krisztivel és Jánossal a Muzsik és Volkovából, a Kazinczy utcán táncoltunk, egy palacsintabulit csaptunk Kriszti lakásában és nagyon jól éreztük magunkat. Egy este Kriszti az új dalaikat is megmutatta, amiket Prommer Patrik studiójában vettek fel. Nagyon tetszettek nekünk, és eldöntöttük, hogy mi is Patrikkal szeretnénk dolgozni.

Néhány héttel később minden meg volt szervezve. A studió le volt foglalva és Patrik akarta a dob és basszus részeket játszani a dalokon. De a sors váratlan fordulatával az egész projekt összedőlt, mint egy kártyavár. Egy prenatális vizsgálat miatt pár nappal Hugó születése előtt Joshua elkísérte Zoét a helyi kórházba és elkapott egy hangszalag-gyulladást. Két hónapig nem tudott énekelni és a projekt törölve lett. Patrik azt mondta nekünk, hogy egész nyáron fel tudja venni a dalokat, így Joshua úgy döntött, hogy június végén még egyszer megpróbálja. Amit Patrik nem mondott el nekünk, az az volt, hogy a studiónak költöznie kell július elején. Amiatt néhány nappal azelőtt, hogy találkoztunk volna, felhívtuk, a sors még egy csapást mért ránk. .

Patrik studiójának hirtelen két héttel előbb költöznie kellett. A felvétel ismét nem jött össze. Ez alkalommal már nem volt remény.

Studió és dobos nélkül, már az úton, úgy tűnt, hogy a projekt ebben az évben már nem valósul meg. De az élet még egyszer váratlan fordulatot vett. Egy régi barát csatlakozott a LoveRevolution-hoz. Balázs, a Paddy and the Rats dobosa lehetővé tette a lehetetlent.

Néhány nappal azután, hogy Zoé felhívta a Balatonról, találkoztunk Budapesten. Ha többet szeretnétek olvasni a Balázzsal töltött esténkről, kattintsatok ide.

Balázs elvállalta a dobrészeket a dalokban, de az időkeretünk túl rövid volt. A következő két hétben Balázs Franciaországban turnézik és a Szigeten játszik. De így is segített elintézni a foglalást a Supersize Studióban, ahol az együttesével felvették a “Riot City Outlaws” című új albumukat az amerikai producerrel, Cameron Webb-bel együtt.

Tegnap végre megtörtént a felvétel és csodálatos volt. Joshua úgy döntött, hogy a legjobbat hozza ki a helyzetből. Csak egy gitárral és egy délután alatt egy élő studió koncert keretén belül vett fel hét dalt. Makay Andris, aki Cameron Webb asszisztens hangmérnöke volt, amikor a Paddy and the Rats a Supersize studióban voltak, keverte a dalokat és végezte a masteringet.

Itt meghallgathatjátok az egyik dalt: Love is our aeroplane

Hugó is nagyon élvezte.

De a nap végül sokkat hosszabb lett, mint terveztük.

Mialatt Andris a mastering folyamatában volt, találkoztunk Pély Barnával és Dexterrel, a hangmérnökével.

Együtt már öt albumot vettek fel. Ez alkalommal Barna az Improvised destiny című új szólóalbumán dolgozott, ami mindezek után a mi történetünk címe is lehetett volna.

“A dalaim soha nem ugyanolyanok. Néhányat már évekkel ezelőtt is játszottam és még mindig változnak. Az új albumomat élőben akartam felvenni a színpadon, de mindig befolyásolt a közönség és a tér, amit meg kellett töltenem. Ezért eldöntöttem, hogy eljövök ide, ahol eljátszhatom a dalokat egyedül és anélkül, hogy bárkire is hallgatnom kellene, önmagam lehetek.” mondta el nekünk Barna a felvétel egyik szünetében.

Ez alkalommal Barna angolul énekelt. “Mindig is voltak angol dalaim. De régebben csak magyar dalokat vehettél fel ebben az országban. Nagyon jól emlékszem, amikor 1994-ben, 19 évesen az első albumommal mentem studióba és kiküldtek, amikor elkezdtem angolul énekelni.”

Most Barna azt csinálhatott, amit akart és nagyszerű volt. Belehallgattunk néhány dalba és Barna energiája és a stílus, ahogy Dexterrel együtt dolgoztak, nagyon sok ötletet adott nekünk.

Nagyon örülünk, hogy az utunk a Supersize studióba hozott minket és a lehetőségnek, hogy megismerhettük ezeket a csodálatos embereket.
Az élet még egyszer bebiznyította, hogy ha valami nem működik, valami jobb fog történni.
Reméljük, hogy ti is annyira élvezitek a dalt, mint mi.
Később még többet is megosztunk majd veletek!
Most itt az ideje ismét útra kelnünk.

Csók,
Zoé és Joshua

Cookie Consent with Real Cookie Banner